• A8 L
  A8 L
  Pris: från 898 100 SEK Månadsbetalning 6 675 SEK (Bilförmån)

  Förbrukning, blandad körning: 7,3–5,9 l/100 km

  CO₂-utsläpp, blandad körning: 190–155 g/km

 • A8 L W12
  A8 L W12
  Pris: från 1 373 700 SEK Månadsbetalning 10 713 SEK (Bilförmån)

  Förbrukning, blandad körning: 11,0 l/100 km

  CO₂-utsläpp, blandad körning: 254 g/km

 • S8 plus
  S8 plus
  Pris: från 1 384 100 SEK Månadsbetalning 10 955 SEK (Bilförmån)

  Förbrukning, blandad körning: 9,9 l/100 km

  CO₂-utsläpp, blandad körning: 229 g/km

 • Q7 e-tron quattro
  Q7 e-tron quattro
  Pris: från 842 500 SEK Månadsbetalning 4 438 SEK (Bilförmån)

  Förbrukning, blandad körning: 1,9 l/100 km

  CO₂-utsläpp, blandad körning: 48 g/km

 • SQ7 TDI
  SQ7 TDI
  Pris: från 936 000 SEK Månadsbetalning 6 996 SEK (Bilförmån)

  Förbrukning, blandad körning: 7,2 l/100 km

  CO₂-utsläpp, blandad körning: 190 g/km

Audi e-tron Sportback concept > Audi Sweden

Audi e-tron Sportback concept

Laddad med spänning.

Världen förändras – och mobiliteten med den. Låt dig inspireras och upplev morgondagens mobilitet med e-tron. Den kommer inte bara att göra eldriven mobilitet hållbar utan också spännande. Laddad med elbaserade konstruktioner, otroliga köregenskaper och innovativ teknologi som ger dig nästan obegränsad frihet: e-tron drivs av elektricitet – och är laddad med förväntan.

Galleri

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
 • Acceleration
  från 0 till 100 km/h

 • 4,5

  sekunder

 • Räckvidd
  upp till

 • 500

  kilometer

 • Effekt
  upp till

 • 320

  kW

Laddad med vision.

Helt eldrivna konceptbilen Audi e-tron Sportback är nästa logiska steg i vår utveckling av utsläppsfri mobilitet. Den är ett övertygande bevis på hur spännande e-mobilitet kan vara och hur stor betydelse det kan få i framtiden. Konceptbilen Audi e-tron Sportback erbjuder 100 % eldrift utan kompromisser.
Laddad med design.

Visionen bakom e-tron känns inte bara inspirerande, den ser inspirerande ut också. Konceptbilen Audi e-tron Sportback är en otroligt spännande elbil med extremt sportiga linjer, expansiva paneler och avsmalnande bakparti. Andra uppseendeväckande detaljer är bland annat belysta hjul och virtuella sidobackspeglar. Den ser både kraftfull och elegant ut. Inne i bilen har interiören fått en innovativ, lysande lack som ger en speciell och spännande känsla. Belysningstekniken, som används i konceptbilen Audi e-tron Sportback, kan sägas lysa upp vägen mot Audis dynamiska och intelligenta framtid. Till exempel använder strålkastarna digital animation för att ge ett mycket tydligare ljus för bilarna bakom. Strålkastarna kommer också att kunna projicera information på vägen för att öka säkerheten. Till exempel genom att markera att föraren måste bromsa och att förlänga tiden för en varningssignal till föraren.

Laddad med komfort.

Konceptbilen Audi e-tron Sportback är ett konkret bevis för hur elektrifiering och vardagsanvändning kan förenas. Bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder och ger en effekt på upp till 320 kW (toppar upp till 370 kW). Och tillsammans med denna prestanda erbjuder den komfort av hög klass och en räckvidd på upp till 500 kilometer. Det nyutvecklade drivsystemet e-tron quattro överför kraften direkt till vägen. Det enorma vridmomentet omvandlas på ett fantastiskt sätt och anpassas efter vägens beskaffenhet för att ge en total körupplevelse. Den nya quattro-drivningen återvinner också energin vilket gör konceptbilen Audi e-tron Sportback än mer effektiv.
1400x438_X17_015.jpg

Laddad överallt.

Framtidens eldrivna bilar kräver en helhetssyn som sträcker sig längre än att bara använda elektricitet för att förflytta oss. Det krävs också ett omfattande ekosystem. Därför både utvecklar Audi bilarna och bygger upp infrastrukturen. I nära samarbete med andra stora biltillverkare planeras ett omfattande nätverk av omkring 400 snabbladdningsstationer över hela Europa. Högspänningsladdning kommer att göra det lättare att ladda din bil snabbt på laddningsstationer med en effekt på upp till 350 kW längs motorvägarna. Laddningskapaciteten för våra e-tron-modeller utvecklas också hela tiden. Och vi arbetar med att utveckla nya teknologier som till exempel Audi trådlös laddning, som gör det möjligt att ladda en bil ännu enklare via induktion istället för kablar. Allt du behöver göra är att stanna bilen på en induktionsplatta i marken, så sköts laddningen helt automatiskt. Vi kommer snart att erbjuda omfattande råd och tips samt flera olika tjänster som ska göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig att ta steget över till en elbil. Om du vill kan din närmaste Audi-återförsäljare åta sig kontrollen och installationen av ett industriellt eluttag i ditt garage.* Vi arbetar också hela tiden med att göra våra e-tron-bilar till ett ännu bekvämare alternativ genom att utveckla lösningar som till exempel en snygg laddningsplatta för hemmabruk. Laddningsutrustning med bland annat en adapter att ha med sig på vägen gör det lätt att fulladda din bil, oavsett var du är.
Laddad med alternativ.

Audi e-tron Sportback visar att en helt eldriven framtid är full av möjligheter. Men redan nu erbjuder Audi en serie kraftfulla hybridbilar. Audi Q7 e-tron quattro, som är den första laddhybriden med quattro-drivning, är extremt effektiv och erbjuder den största räckvidden för elbilar i segmentet. Kompaktbilen Audi A3 Sportback e-tron2 förenar styrkan hos ett elektriskt drivsystem med fördelarna hos en förbränningsmotor. Eldrift och lång räckvidd, tack vare bilens kraftfulla fyrcylindriga motor – perfekt i vardagen.

Laddad med innovation.

Vi utvecklar även andra alternativa lösningar för att komma ännu närmare vår vision om utsläppsfri mobilitet. Här ingår till exempel fordonsflottan Audi g-tron tillsammans med vår banbrytande Audi e-gas. Detta system förenar prestanda, design och lång räckvidd med förnybara energikällor. Det finns redan för Audi A3 Sportback g-tron3 och kommer snart även för Audi A4 Avant g-tron4 och Audi A5 Sportback g-tron5. Men det tar inte slut där: Audi h-tron visar potentialen för bränslecellsteknologin som använder vätgas som energikälla för att uppnå lång räckvidd och hög prestanda. Och vi utvidgar vår hållbara strategi med Audi e-fuels: syntetiska bränslen som får sin energi från förnybara energikällor och binder CO2 under tillverkningen. Ett exempel är Audi e-gas. Via flera olika processer hämtas CO2 från atmosfären och omvandlas till Audi e-gas genom användning av biometan och power-to-gas-anläggningar. Power-to-gas-anläggningar använder endast förnybara energikällor för att spjälka vatten till vätgas och syrgas. Syrgasen släpps ut i luften och vätgasen reagerar med CO2 från en biometan-anläggning för att skapa metan – Audi e-gas. Vårt fokus ligger därför inte endast på personbilar utan vi är i hög grad med redan vid produktionen av bränslet. Tiden är mogen för hållbar mobilitet. Audis alternativa driftslösningar utlovar en spännande framtid utan kompromisser. Och eldrift kommer utan tvekan att bli en spännande lösning, särskilt med e-tron. Var först med att få spännande nyheter om e-tron och ta del av fascinerande kunskap och helt nya berättelser genom att anmäla dig så att du får vårt exklusiva nyhetsbrev. Du hittar mer information på vår svenska webbsida.
* Fuel consumption and emissions data

A3 Sportback e-tron: Fuel consumption combined: petrol 1,8–1,6 l/100km | power 12,0–11,4 kWh/100km; CO2 emissions combined: 40–36 g/km
Q7 e-tron quattro: Fuel consumption combined: diesel 1,9–1,8 l/100km | power 190,0-181,0 Wh/km; CO2 emissions combined: 50–48 g/km