Audi SQ5 TDI. Kraft. På ett kick.

Fascinerande. Om och om igen.

Gör vardagen till ett äventyr! Rätt bil står beredd: Audi SQ5 TDI. En SUV som passar perfekt i vardagen med sin innovativa teknik och sportiga S-design. SQ5 TDI kan sägas vara ett alldeles speciellt uttryck för vår devis ”Vorsprung durch Technik” – den är den första dieseldrivna S-modellen någonsin. Låt äventyret börja.

Det som är så speciellt med dubbelturbomotorn V6 3.0 TDI är att du har tillgång till det höga vridmomentet på hela 650 Nm redan på låga varvtal. Den här motorn utvecklar sin kraft på ett harmoniskt men samtidigt dynamiskt sätt över hela varvtalsspektrat. Resultatet är en respektingivande acceleration.

En uteffekt på hela 313 hk ser till att spurta upp Audi SQ5 TDI från 0 till 100 km/h på snabba 5,1 sekunder. Och eftersom det är en TDI-motor vi talar om, är den snabba framdrivningen samtidigt extremt bränsleeffektiv. Motorkraften leds intelligent vidare av quattro® permanent 4-hjulsdrift. Den självspärrande mellandifferentialen med hjulselektiv momentfördelning säkerställer att respektive hjul får exakt så mycket drivkraft som det behöver.

Snabbare på vägen trots lägre bränsleförbrukning – tack vare en 8-stegad tiptronic-växellåda. När du så vill, kan du koppla över den i manuellt läge och själv sköta växlingarna via växelväljaren eller växlingspaddlarna bakom ratten. I automatläget kan du välja mellan växlingsprogrammen D (normal) och S (sport) och på så sätt göra din körning ännu mer individuell.

Tillvalet Audi drive select® låter dig anpassa bilens karaktär efter dina egna önskemål. Det sportiga S-chassit på Audi SQ5 TDI är sänkt med 30 mm för en riktigt sportig körstil.

Audi SQ5 TDI imponerar med sin kombination av sportighet och låg bränsleförbrukning, sin kraftfulla motor, sportiga växellåda och fascinerande köregenskaper och också genom att passa perfekt till vardags.

Du kan se fram emot nästa åktur – och nästa äventyr! I Audi SQ5 TDI.